Fiets met elektrische motor

Een fiets met elektrische motor

De fiets met elektrische motor wordt in Nederland steeds populairder. Met een elektrische fiets kunt u zichzelf sneller van A naar B bewegen en bovendien kost het u minder inspanning vanwege de elektrische motor. Een elektrische fiets is dus ideaal voor dagelijks naar uw werk te rijden bijvoorbeeld. Ook voor het naar school brengen van uw kleine kinderen kan de elektrische fiets ideaal zijn. Hier leest u er meer over.

Een elektrische fiets aanschaffen

Wanneer u een elektrische fiets wilt aanschaffen dan kunt u hiervoor doorgaans terecht bij uw plaatselijke fietsenwinkel. Niet elke fietsenwinkel zal elektrische fietsen hebben maar de grotere fietsenzaken zullen wel in het bezit zijn van elektrische fietsen. Hier kunt u ze tevens aanschouwen en wellicht ook uitproberen om te testen of u het een fijne elektrische fiets vindt. Ook kunt u hier de verschillende elektrische fietsen vergelijken.

Online een elektrische fiets kopen

Naast het aanschaffen van een elektrische fiets bij een fietsenhandel kunt u ook online een elektrische fiets aanschaffen. Het voordeel van online een elektrische fiets aanschaffen is dat u alle tijd heeft om de verschillende elektrische fietsen te vergelijken. Ook kunt u veel aanbieders van elektrische fietsen vergelijken voordat u een keuze maakt.

Een proefrit maken

Wanneer u besluit om een elektrische fiets aan te schaffen dan is het wellicht verstandig om een proefrit te maken. Tijdens een proefrit krijgt u een goed gevoel over de elektrische fiets. Het maken van een proefrit is doorgaans gratis bij een fietsenhandel. Wanneer u online een elektrische fiets wilt gaan aanschaffen kan het wellicht lastig zijn om een proefrit te maken.

Een fiets met elektrische motor onderhouden


Een fiets met elektrische motor dient net als de meeste voertuigen ook onderhouden te worden. Het onderhouden van een elektrische fiets kunt u zelf ondernemen wanneer u handig bent met fietsen. U kunt het echter ook uitbesteden aan uw fietsenmaker zodat u zeker weet dat het onderhoud goed gebeurt. Het is aan te raden om het onderhoud eenmaal per jaar te laten plaatsvinden.