Hoe onderhoud ik makkelijk mijn elektrische fietsen

Onderhouden van uw elektrische fiets

Mensen die een elektrische fiets hebben aangeschaft doen er verstandig aan om deze goed te onderhouden. Op deze manier blijft uw elektrische fiets in een goede staat verkeren en hierdoor kunt u langer gebruik maken van uw elektrische fiets. U kunt het onderhoud zelf uitvoeren tot op zekere hoogte maar er zijn enkele zaken die u beter kunt laten onderhouden door uw fietsenmaker. Hier leest u meer over het onderhouden van uw fiets.

Uw elektrische fiets schoonmaken

Een groot deel van het onderhoud van uw elektrische fiets bestaat uit het schoonmaken ervan. Eens in de zoveel tijd doet u er verstandig aan om uw elektrische fiets een wasbeurtje te geven zodat deze weer schoon wordt. Hiermee voorkomt u tevens dat uw elektrische fiets roestvlekken begint te vertonen hetgeen natuurlijk essentieel is. Bovendien staat uw elektrische fiets er gewoon mooier bij.

Afstellingen onderhouden

Er zijn allerlei afstelling aan uw elektrische fiets die u in de gaten dient te houden. Denk bijvoorbeeld aan de bandenspanning van uw elektrische fiets. De bandjes van een elektrische fiets lopen langzaam leeg waardoor u op slappe banden gaat rijden, hetgeen niet de bedoeling is. Ook de remmen zijn erg belangrijk dat u deze eens in de zoveel tijd opnieuw afstelt. Dit vergroot de veiligheid aanzienlijk.

Zelf uw elektrische fiets onderhouden

Zoals gezegd kunt u een hoop van het onderhoud aan uw elektrische fiets zelf uitvoeren. Bovendien zijn sommige mensen nou eenmaal gek op fietsen en voor deze mensen is het onderhoud niet eens een verplichting maar vinden ze het vaak leuk. Afstelling corrigeren en het schoonmaken van uw elektrische fiets zijn dingen die in principe iedereen zelf kan ondernemen.

Onderhoud uitbesteden

Een elektrische fiets heeft natuurlijk een motor en nog wat andere onderdelen die lastiger zijn om goed te onderhouden. Voor deze zaken kunt u dan ook uw elektrische fiets beter naar de fietsenmaker brengen zodat u zeker weet dat dit allemaal goed verloopt. Het is aan te raden om dit eens in het jaar te doen. Hierdoor zal de levensduur van uw elektrische fiets toenemen.