Oplaadpunten voor elektrische fietsen

Een prachtige uitvinding

Een van de mooiste uitvindingen die na de uitvinding van de fiets is gekomen, is wel de elektrische fiets. Deze fiets maakt het mogelijk, dat een veel grotere doelgroep dan de gewone fietser. Veel mensen die door een slechte conditie, of door lichamelijke kwalen uitgesloten waren van het afleggen van langere fietstochten, die kunnen dit met de elektrische fiets nu wel. Dit komt dan ook juist bij deze doelgroep ten goede, omdat de draaiende beweging erg goed is voor een goede bloedsomloop.

De fiets moet wel opgeladen worden

Juist omdat de elektrische fiets, je helpt om langere afstanden te kunnen fietsen. Wordt de wens om langere tochten te maken ook groter. Dit heeft echter een nadeel, de fiets moet dan onderweg opgeladen kunnen worden.
Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden te plannen. Gaat de route die gefietst gaat worden, langs horeca. Dan is er bij deze horeca soms wel gelegenheid om fietsen op te laden. Het is wel verstandig om hierover van te voren te informeren. Als er campings in de omgeving zijn, dan bieden deze soms ook uitkomst.

Stichting rustpunt

Inmiddels is het vele gebruik van de elektrische fietsen ook niet meer onopgemerkt gebleven. Waarbij de behoefte voor het opladen van deze fietsen bij de stichting rustpunt dan ook niet is ontgaan. Het is een nog vrij nieuwe stichting, die als doel heeft overal in het land rustpunten te ontwikkelen. Deze punten worden opgezet en gerund, door particulieren. Er is de mogelijkheid om tegen een kleine vergoeding een kopje koffie of thee te pakken, waarbij het geen probleem is, wanneer de zelf meegebrachte broodjes daar worden genuttigd.

Terwijl de lunch dan genuttigd wordt, bij een vers kopje koffie, kunnen de fietsen worden opgeladen. Elk rustpunt dat aangesloten is bij de stichting, geeft hiervoor de gelegenheid.
Op de site van Rustpunt.nu is het mogelijk om te kijken waar deze rustpunten overal geplaatst zijn. Het is dan mogelijk om fietstochten te maken die langs deze rustpunten gaan, deze kunnen dan afgewisseld worden met eventueel wat horeca. Dit als u het fijner vind, om juist buitenshuis iets te kunnen eten met bediening. Dat is namelijk wat u bij de rustpunten niet zult aantreffen. Het senseo apparaat staat klaar en het water voor de thee is warm. Het is echter met name zelf bediening. Alles wat u bij de rustpunten vind, zal dan ook simpel van opzet zijn. Hierbij wordt ook bij alles gekeken, hoe de kosten zo laag mogelijk gehouden kunnen worden.

Rustpunten worden dan ook gerund door de particulier, die er gewoon nog een baan of bedrijf bij heeft. Dit kan zijn dat er een zorgboerderij, boerenbedrijf of hoveniersbedrijf een geschikt plekje op het erf heeft gemaakt om u deze gelegenheid voor het kopje koffie aan te kunnen bieden. Alle rustpunten, zijn met zorg door de stichting bekeken, of de ligging goed is. Hier wordt gekeken of er fietsroutes langs liggen en hoe de ligging is ten opzichte van natuurlijke landschappen. Dit maakt dat alle rustpunten de moeite waard worden, om echt ook even tot rust te komen en de fiets weer op te laden.